skip to Main Content

Снайперу Владиславу Циганку пропонують присвоїти звання Героя посмертно

На сайті петицій Президента зареєстровано звернення щодо присвоєння звання Героя України посмертно солдату Владиславу Циганку. Він народився у Києві 29 червня 1995 року. Став до лав ЗСУ та прийняв присягу 24 січня 2023 року. Проходив службу у військовій частині А4784 на посаді стрільця-снайпера.

Згодом з побратимами поїхав до Німеччини на навчання. Після цього був направлений на перші бойові завдання на гарячому напрямку, біля Куп’янська. Восени 2024 року отримав дві контузії. Попри це, продовжив службу.

Згодом за наказом Головнокомандуючого  був переведений  до 112 бригади територіальної оборони Києва на посаду водія-електрика розвідувальної роти військової частини А7040.

Навесні Владислав Циганок був в зоні відчуження неподалік білоруського кордону. Четвертого березня цього року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Рудня-Іллінецька (Київська область) внаслідок вибуху ворожої мінної пастки він загинув.

Зі слів побратимів, Влад був справжнім воїном. Сміливий і досвідчений, вірний товариш,завжди приходив на допомогу, щиро радів за успіхи інших, був підтримкою та опорою для своєї сім’ї та друзів.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top