skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Сьогодні Вінниця проводжає у останній шлях снайпера Дмитра Іщенко

Народився Дмитро Іщенко 2 березня 1985 року. Після навчання у 1-й школі закінчив Вінницьке професійне училище №7 за спеціальністю «Кухар». За професією попрацювати не довелося. Спочатку була служба в армії, а потому обрав для себе справу захисту Батьківщини, інформують у міськраді.

Бойовий шлях розпочав у 2014 році. Три роки поспіль боронив країну від ворога в зоні АТО/ООС у складі 9-ї окремої бригади спеціального призначення. Був снайпером. А з початком повномасштабного російського вторгнення знову взяв до рук прицільну гвинтівку. Виконував військові завдання з побратимами 131-го окремого розвідувального батальйону імені полковника Євгена Коновальця. За проявлений героїзм на полях війни був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, мав також відзнаку Головного управління розвідки Міністерства оборони України «За відданість воєнній розвідці». Свій останній бій Дмитро прийняв 12 липня поблизу села Макіївка Луганської області. Йому навічно залишилося 39 років…

Вдома на Дмитра чекали мати, сестричка та трійко племінників. Як кажуть рідні полеглого Героя, Дмитро добровільно пішов на війну у 2014 році. Був у строю вже 24 лютого. Навіть після важкого поранення про те, щоб комісуватися зовсім не думав. Казав, що кроку не зробить із передової, допоки Україна не буде звільнена від рашистів. Саме за це й віддав життя.

Церемонія прощання із Дмитром Іщенком розпочнеться сьогодні о 12:00 год у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. Після поминальної служби віддати шану Герою вінничани зможуть також за адресою: вул. О. Миргородського, 101 (поч. о 13:00).

Чин поховання воїна відбудеться о 14:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.
Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top