skip to Main Content

«Спартаківці» стартують в чемпіонаті України з мауентенбайку  

Вже традиційно в Ужгороді з 3 по 7 квітня відкривається велосипедний сезон в Україні. Чотири старти чемпіонату країни з велоспорту – мауентенбайку пройдуть на одній з найкращих велотрас нашої країни – лісовому масиві Шахта та Невицькому замку (Закарпаття). Серед претендентів на медалі будуть вихованці комплексної обласної дитячо-юнацької спортивної школи “Спартак” (Ужгород).

Також для молодших вікових груп (2010-2013 р.н.) в рамках чемпіонату України 5 та 7 квітня відбудеться чемпіонат області (індивідуальна гонка на час та крос-кантрі). Змагання відбудуться за підтримки Мінмолодьспорту України, Закарпатської ОВА, Федерації велоспорту України, Федерації велоспорту Закарпаття, велоклубу «Лідер» та спонсорів.

Довідка

Маунтенбайк (англ. mountain biking) — вид спорту, що включає їзду на велосипеді бездоріжжям, зазвичай пересіченою місцевістю, за допомогою або спеціального обладнаного гірського або гібридного дорожнього велосипеда. Зазвичай гірські велосипеди поділяють загальні характеристики, призначені забезпечити витривалість на поганій дорозі: широкі шорсткі шини, товсті трубки рами, амортизатори на передній вилці або на обох. В результаті гірський велосипед важить помітно більше дорожнього.

Зазвичай маунтенбайк поділяють на чотири категорії: крос-кантрі, швидкісний спуск, фрирайд і тріал/їзда вулицями. Кожна категорія характеризується певним типом самосвідомості спортсмена, типами велосипедів та додаткового обладнання.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top