skip to Main Content

Стадіон СК «Нива» буде збережено – влада Вінниці відповіла на петицію

Як вже повідомляв сайт “СічНьюз”, на сайті електронних петицій було зареєтровано звернення Максима Захарчука щодо недопущення знесення стадіону СК “Нива” біля парку “Хімік”.

– Дітей, які займаються футболом, виселяють зі стадіону СК “Нива” під приводом його знесення для будівництва житлового кварталу. Даний стадіон останні десятиліття став одним із центрів розвитку дитячого футболу не тільки в Вінниці, а й всієї України, адже тут зароджувався донедавна міжнародний турнір дитячого футболу “Utmost”, завдяки якому Вінницю відвідали багато дітей та дорослих не тільки з України. Чому міська влада забирає майбутнє і можливість спортивного розвитку в дітей. Вінниці потрібні школи, стадіони, басейни, парки, а не відмивання грошей на продажі землі і бездумній забудові міста торговими, офісними центрами та житловими будинками.

При цьому в цій частині міста такого стадіону немає, окрім “Локомотиву”, який влада також довела до аварійного стану.

Завтра без стадіону та тренувань залишаться дитячі школи “Прем’єр-Нива”, “Нива” та інші, – йдеться у петиції, яка набрала достатню кількість голосів.

Вчора, пятого серпня, була отримана відповідь на петицію від заступника Вінницького міського голови Ігоря Откидача.

– Ваша петиція щодо внесення змін в діючу містобудівну документацію, в частині збереження стадіону СК “Нива” опрацьована. За результатом розгляду інформуємо.

«Програмою розроблення містобудівної та іншої документації загальноміського перспективного значення на 2023-2025 роки» (надалі Програма) розробку Комплексного плану передбачено. Окрім того, протягом 2024р. планується завершити виготовлення Проєкту внесення змін до Генерального плану міста.

Вказана документація встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон), визначає планувальну організацію і функціональне призначення, параметри.

Відповідно до проєктних рішень вищевказаної документації, передбачається збереження стадіону СК «Нива» біля парку «Хімік».

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top