skip to Main Content

Світлана Мікосянчик зі Жмеринки стала заслуженою тренеркою України

Неординарна подія сталася у спорті Вінниччини. Стало відомо про присвоєння спортивного звання «Заслужена тренерка України» фахівцю з волейболу «Жмеринської ДЮСШ» однойменної міської територіальної громади на Вінниччині Світлані Мікосянчик (наші поздоровлення!).

Я знаю, що «епопея» з присвоєнням «заслуженої» Світлані Юріївні тягнулась навіть не один рік. Тож це звання, можна сказати, «вистраждане». А приводом став виступ її вихованця – нинішнього капітана чоловічої волейбольної збірної України – Євгена Кісілюка  на чемпіонаті світу-2022. Там він у складі збірної посів сьоме місце, що дало право на присвоєння звання першій тренерці нинішньої зірки українського волейболу.

Нормативні акти у сфері спорту України дозволяють відзначити таким званням лише діючого тренера або першого тренера спортсмена. Але до формування майстра спорту міжнародного класу і кращого гравця та переможця цьогорічної «Золотої Євроліги-2024» Євгена Кісілюка доклали руку й інші фахівці. Зокрема, ті ж тренери «Вінницької обласної СДЮСШ» Олександр Фролов та Лариса Сивобородько.

Вдвічі приємно, що це звання тренерка отримала у волейболі – командному виді спорту, у якому набагато важче досягти вагомих успіхів на міжнародній арені ніж, скажімо, у деяких індивідуальних видах спорту. Хай не ображаються представники тих же стрільби з луку чи радіопеленгації, вони теж на це заслуговують.

Сподіваюсь, що благодатна вінницька земля та її люди дадуть нашій країні ще не один привід для відзначення наших фахівців високими спортивними званнями.

Олександр МАЗАН, 20 липня 2024 року

Поділитися
1 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top