skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

У цей день народився «король футболу» Пеле

Для когось найкращі футболісти за всю історію Ліонель Мессі, Кріштіану Роналду і Марадона. Але, приміром, мій вже покійний батько Володимир Якович, також спортивний журналіст, вважав «королем футболу» саме бразильця Пеле (Едсон Арантес ду Насіменту). Він бачив його гру в прямому ефірі, і це вражало уяву будь-якого вболівальника. Здавалося, що для «короля футболу» не існує будь-яких секретів у «грі мільйонів».

Пеле був визнаний найкращим футболістом XX століття за версією Всесвітньої футбольної федерації ФІФА і найкращим футболістом століття за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики.

А ще він – триразовий чемпіон світу (у 1958, 1962, 1970 роках), міністр молоді та спорту Бразилії. Також Пеле опублікував кілька автобіографій, писав музику, працював у тренерському штабі бразильського “Сантоса” і навіть знімався в кіно.

Народився Пеле 23 жовтня 1940 року у муніципалітеті Трес-Корасойнс штату Мінас-Жерайс на сході Бразилії. Помер легендарний бразильський футболіст 29 грудня 2022 року. «Королю футболу» було 82 роки. Перед цим понад рік Пеле боровся з раком. Останній місяць свого життя він провів у лікарні.

Приклади яскравої гри Пеле:

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Читайте також

На чемпіонаті з флаг-футболу дівчата і юнаки змагалися разом

У Вінниці презентували нейротрекер, яким користуються зірки спорту

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top