skip to Main Content

У петиції пропонують присвоїти звання Героя України жмеринчанину Дмитру Вигрівачу

На офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстровано звернення щодо надання звання Героя України (посмертно) Дмитру Володимировичу Вигрівачу. Автором петиції є донька цього загиблого військового зі Жмеринщини (Вінницька область) Карина. Дмитро Вигрівач був командиром відділення протитанкового відділення взводу вогневої підтримки 2 аеромобільної роти аеромобільного батальйону 79-ої ОДШБ, молодшим сержантом.

Народився першого серпня 1982 року в смт. Браїлів, Жмеринського району. Навчався в Браїлівській школі імені В.О. Забаштанського. В 1997 році вступив до Вищого професійного училища №7 в м. Вінниця. В 2000 році закінчив навчання, здобувши освіту будівельника. Був одружений, мав доньку та сина.

У 2014-2015 роках Дмитро брав участь у АТО на сході України в складі 308-го окремого інженерно-технічного батальйону. Разом із побратимами на лінії вогню підірвав злітну смугу в розташуванні терористів, аби не дати можливості висадитись російському десанту. За що в 2015 році за указом Президента отримав орден «За мужність» 3-го ступеня.

За мужність та героїзм був нагороджений багатьма нагородами, серед яких: заохочувальна відзнака «За визволення Донбасу» від 02.01.2016 року; нагрудний знак «За воїнську доблесть» від 14.10.2018 року; «Хрест бойового братерства»; медаль «Учасник бойового параду»; медаль «За участь в АТО».

З початком повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, знову пішов на захист нашої країни. Був з лавах територіальної оборони Жмеринщини. З 3 липня 2022 року проходив навчання в складі 2 взводу вогневої підтримки 79-ої окремої десантно-штурмової бригади. Вже 3 серпня разом з побратимами був направлений на територію Донецької області. З 14 жовтня був призначений командиром протитанкового відділення взводу вогневої підтримки 2 аеромобільної роти аеромобільного батальйону 79-ої ОДШБ.

24 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання по захисту Батьківщини, в районі н.п. Мар’їнка (Донецька область) виявивши мужність і патріотизм у бою, отримав множинні вибухові травми. Вони були несумісні із життям.

Герої не вмирають! Слава Україні! Героям слава!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top