skip to Main Content

У петиції загиблому Герою із Вінниці пропонують надати орден “За мужність”

На сайті електронних петицій Президента України зареєстровано звернення щодо присвоєння державного ордену “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ, вінничанину Костянтину Олександровичу Нізіцькому. Його автором є дочка Олександра.

Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння державного Ордену “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, сержанту Нізіцькому Костянтину Олександровичу, 06.12.1973 р.н. Він служив у в/ч А2960, в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Мій батько став у лави української армії задовго до повномасштабного вторгнення. Протистояв ворогу у зоні АТО у 2015-2016 рр. Тоді із боями пройшов майже всю Луганську та Донецьку область. А 24 лютого 2022 року знову повернувся до війська. Брав участь у деокупації території Миколаївської та Херсонської області. Разом з побратимами боронив Донеччину від загарбників на Авдіївському напрямку. Виконував бойові завдання віддано, героїчно пліч-о-пліч з побратимами відбивав штурми ворогів, не боячись віддати життя за Батьківщину, – йдеться у петиції.

Взимку 2023 року Костянтин Нізіцький отримав важкі поранення під час виконання бойового завдання. Після лікування, повернувся назад у стрій. Загинув 30 квітня 2024 року у нерівному бою, стримуючи наступ ворожих сил на позиції наших захисників, поблизу села Нетайлове, Покровського району, Донецької області. До останнього стояв на захисті незалежності своєї Батьківщини, свободи її громадян та заради майбутніх поколінь. Йому навічно залишилося 50 років…

Я пишаюсь своїм батьком і хочу вшанувати його памʼять, адже він віддав найцінніше, що мав – своє життя. Сподіваємось, що держава та уряд теж належним чином відзначать його подвиг, його самопожертву. Він заслуговує на державну нагороду (посмертно), – наголошує Олександра.

Світла пам’ять усім героям, які поклали життя за майбутнє України! Слава Україні! Героям Слава!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top