skip to Main Content

У Вінниці побито рекорд максимальної температури повітря

За даними спостережень метеостанції, 15 липня максимальна температура повітря в Вінниці перевищила на 4,4°С рекордне значення 1967 року і склала +37,4°С. Й минулого тижня спостерігалась сильна спека. Особливо 13 липня, коли у Вінниці був зафіксований абсолютний температурний максимум за всю історію спостереження 38.9°.

Прогноз на найближчі дні у Вінниці

У вівторок та середу ще збережеться сильна спека вночі – 20-25°, вдень 34-39°. У вівторок місцями надзвичайна спека 40-42°. У четвер та п’ятницю повітряна маса з північного заходу принесе довгоочікувану прохолоду і відбудеться поступове зниження температури повітря вночі в межах 18-23° вдень в межах 29-34°.

З вівторка по четвер очікують місцями короткочасний дощ, вдень – гроза. У вівторок та четвер в окремих районах – град діаметром 6-19 міліметрів та місцями шквал – 15-20 метрів за секунду. Гроза, град та шквал відповідають небезпечним метеорологічним явищам першого рівня небезпечності (колір жовтий). У п’ятницю опадів не прогнозують.

16-17 липня на території області прогнозується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Будьте обережні з вогнем! Бережіть себе та своїх близьких.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top