skip to Main Content

У Вінниці створять мурал пам’яті загиблих військових медиків

Про це сайту «СічНьюз» розповів відомий вінницький художник, автор багатьох чудових муралів у місті над Бугом Олександр Никитюк.

Новий мурал присвячений пам’яті загиблих військових медиків. На ньому будуть зображені діти, які малюють і роблять літачки, запускають їх у небо. А там – загиблі військові, які їх ловлять і читають послання. Коли закінчу цю роботу, ще не знаю, – поділився Олександр Никитюк.

Він розповів, що мурал замовила дружина загиблого медика Володимира Іпатова. Його створюють на всю стіну у п’ятиповерхівці на вулиці Болгарській, 4. Саме там, де жив Герой.

Він приєднався до лав територіальної оборони з перших днів повномасштабного вторгнення. Був капітаном медичної служби. Чоловік міг і не йти на фронт, адже був викладачем у медичному університеті та мав трьох дітей.

Згодом на захист Батьківщини стала і сама Наталя. Подружжя служило в одній бригаді, але в різних підрозділах.

Під час одного з евакуаційних виїздів у автомобіль Володимира влучила ворожа ракета. Він загинув під Бахмутом 23 березня 2023 року намагаючись врятувати життя поранених, до кінця виконуючи свій професійний та моральний обов’язок. Наталя звільнилася із ЗСУ, щоб дбати про дітей.

Слава Україні! Героям Слава!

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top