skip to Main Content

Україна показала на Олімпіаді найкращий результат за 12 років

ХХХІІІ Олімпійські ігри у Парижі офіційно завершено! У запеклій боротьбі, у надскладний для України час, українці вибороли 12 нагород: 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі. За кількістю здобутих золотих нагород Україна показала найкращий результат за останні 12 років. Вона посіла підсумкове 22-е командне місце. Першими стали олімпійці зі США, інформують у НОК України.


Нагадаємо, на золото Олімпійських ігор-2024 у Парижі здобули Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук, Юлія Бакастова (фехтування на шаблях, командна першість), Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту) і Олександр Хижняк(бокс, в.к. до 80 кг). Стрібло виграли Сергій Куліш (кульова стрільба, стрільба з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 м), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика, паралельні бруси), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, в.к. до 67 кг), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (веслування, каное-двійка 500 м), Ірина Коляденко (вільна боротьба, в.к. до 62 кг). Бронзу – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особиста першість), Ірина Геращенко (легка атлетика, стрибки у висоту), Михайло Кохан (легка атлетика, метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба, в.к. до 87 кг).


Але найголовніше, що завдяки 140 українським спортсменам синьо-жовтий стяг гордо майорів у столиці Франції та в усього світі!


Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top