skip to Main Content

В Конотопі після масованого обстрілу воду постачають за графіком

У ніч на 12 вересня російська армія здійснила масовану атаку на місто Конотоп Сумської області. За попередніми даними, окупанти використали безпілотні літальні апарати (БПЛА) типу “Шахед” для ударів по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури. Внаслідок атаки постраждали як житлові будинки, так і інші важливі об’єкти міста.

Сумська обласна прокуратура повідомляє, що станом на восьму ранку 14 цивільних осіб звернулися за медичною допомогою. Пошкоджено сім багатоквартирних будинків, один приватний житловий будинок, медичний та навчальний заклади, три автомобілі, гаражний кооператив, магазин та банківську установу.

Ситуація в місті та перебіг розслідування

Згідно з даними слідства, росія застосувала методи ведення війни, заборонені міжнародним правом. За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Атака призвела до серйозних пошкоджень інфраструктури міста. Зокрема, у Конотопі склалася критична ситуація зі світлом. Спочатку внаслідок обстрілів у місті повністю зникло електропостачання, що ускладнило ситуацію для мешканців. Постачання води наразі здійснюється за графіком, що створює додаткові труднощі для місцевих жителів.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Читайте також:

Американські вибори очима ексвінничанки, яка мешкає у США

У Києві щодня родичі загиблих доповнюють алею Героїв прапорцями

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top