skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

“Вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал”

Апеляційний суд наказав відкрити кримінальне провадження проти генерала Юрія Содоля. Колишнього командувача Об’єднаних сил ЗСУ судитимуть через недбале ставлення до військовослужбовців.

Сьогодні вранці київський апеляційний суд зобов’язав ДБР відкрити кримінальну справу стосовно генерала. Заяву на Содоля написав начальник штабу бригади НГУ “Азов” підполковник Богдан Кротевич.

Сьогодні вперше виступав перед судом. І сьогодні ж повертаюсь назад на Торецький напрямок… Коли мені надали слово (в суді), я наголосив на тому, що хочу побачити справедливість, – розповів Кротевич.

Справа проти генерала є доказом того, що рано чи пізно усі негідні ставлення до військових буде викрито. Позовник наголосив, що зараз розслідування проводяться майже по всіх командирах бригад, проте деяке військове керівництво “відчуває безкарність за свої дії”.

І тільки справедливий суд може захистити тих, хто насправді віддає своє життя заради Батьківщини і воює в окопах. Якщо не буде відповідальності – генералітет продовжить воювати людьми, як пішаками. Але ми не росіяни, ми не маємо права так робити. Те, що ми бачимо на передовій (виснаження), це результат попереднього керування бригадами як мʼясом. Це не повинно відбуватись знов, – сказав Богдан Кротевич.

Після відставки Залужного почався справжній переворот. У лютому цього року на місце Сергія Наєва назначили Юрія Содоля. Проте вже в червні Кротевича подав на нього скаргу до суду. Причиною цього стали суттєві помилки, починаючи з часів оборони Маріуполя у 2022 році. Окрім того, за словами Кротевича, Содоль відповідальний за “втрату областей і десятків міст та тисяч українських солдатів”. Він додав, що генерал “вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал”.

АЛІНА ТАЛАН, “СічНьюз”

Читайте також

Загинув з ДТП тричі нагороджений за мужність військовий

Директорка комунального закладу Вінниці вкрала з бюджету півмільйона гривень

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top