skip to Main Content

Вінничани проводжають на вічний спочинок Захисника Віталія Левандовського

Сьогодні вінничани прощаються із 58-річним бійцем Віталієм Левандовським. Він став на захист України у вересні 2023 року. У складі 474-го окремого піхотного батальйону брав участь у боях на Донеччині. Життя воїна обірвалося 14 червня поблизу населеного пункту Максимільянівка Покровського району Донецької області. Вдома на Віталія чекали дві його доньки, сестра та племінник, інформують у Вінницькій міськраді.

Народився Віталій Левандовський 7 лютого 1966 року у селищі Самгородок Козятинського району. Після закінчення місцевої школи пішов навчатися до Вінницького професійно-технічного училища (на фрезерувальника). В 1984-1986 роках проходив строкову військову службу, після якої працював водієм.

З 1988 року Вінниця для Віталія Валентиновича стала рідним містом. Тут він одружився, створив сім’ю. Згодом розпочав працювати на агрегатному заводі – токарем, водієм. Останнім місцем роботи стало Вінницьке шляхове управління, де Віталій Левандовський був дорожнім працівником.

Донька Героя Катерина розповіла, що він для них із сестрою завжди був надійною опорою.

Наш тато завжди був у роботі, ніколи не сидів, склавши руки. Він любив майструвати та ремонтувати. Бувало, принесеш йому зламаний фен чи праску, а через кілька годин вони ставали як нові – золоті руки мав наш дорогий татусь. А побратими в один голос кажуть, що з ним можна було йти і у вогонь і воду. Ми до останнього не вірили, що він загинув на полі бою. Чекали, що це не правда… здавали тест ДНК, втім дива не сталося, – говорить донька Захисника.

Церемонія прощання із Віталієм Левандовським розпочнеться о 12:00 за адресою: вул. Батозька, 12. Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Андрій
29 днів тому

Вічна Слава Герою!

Back To Top