skip to Main Content

Вінницька центральна міська бібліотека відзначила 50-річчя

Від однієї книги до сотень тисяч томів, від маленького книжкового сховища у сучасний центр знань, натхнення та культури для всієї громади. 31 травня Вінницька центральна міська бібліотека імені Івана Бевза відзначила свій 50-й день народження, інформує сайт міськради.

300 тисяч примірників
Нині бібліотечні фонди книгозбірні ім. Івана Бевза налічують близько 300 тисяч примірників. У самому закладі, окрім основного напряму роботи – зберігання та надання в користування книг, журналів, газет тощо, організовують й інформаційно-просвітницькі заходи: виставки, лекції та інші форми освітньої та культурної діяльності для жителів Вінницької громади.
На урочистості до бібліотеки завітало багато почесних гостей, серед яких керівники закладів культури, а також представники громадських організацій. І найголовніше – поціновувачі читання: постійні користувачі книгозбірні, як дітлахи, так і дорослі. Присутнім запропонували переглянути відеосюжет про життя бібліотеки від першого документу про заснування й до сьогодення.

Благодійний ярмарок і майстеркласи
Бібліотекарі детально все організували. Серед локацій були: благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, осередки патріотичних майстеркласів для малечі. Відбулась також презентація книги юного автора – Семена Кравченка, під час якої автор поділився історією створення видання та відповів на запитання читачів.
Усі виручені кошти з ярмарку направлять на купівлю FPV-дрона, який передадуть нашим захисникам 120-ї бригади територіальної оборони ЗСУ.
На ювілей бібліотеки завітала і мама трьох дітей пані Марія. Жінка розповіла:

-Мої малята в захваті від майстеркласів! Діти плели браслети, робили ляльку-оберіг. Вони не лише весело провели час, а й дізналися багато нового. Ми раді, що можемо підтримати нашу армію у такий спосіб.

Поділилася своїми враженнями й Наталія Колодій, постійна читачка бібліотеки:

-Я вже понад 20 років відвідую цю бібліотеку. Тут завжди панує атмосфера затишку і знань. Це місце, де можна знайти відповіді на всі свої запитання і просто відпочити з книгою.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top