skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Вінницькі прокурори повідомили про підозру командиру “козачої” бригади «Днєпр»

Вінницька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру в публічних закликах до агресивної війни та умисних дій з метою зміни меж державного кордону командиру так званої козачої бригади «Днєпр», громадянину рф. Він – колишній кадровий військовий зс рф, який брав участь у російській збройній агресії на Кавказі, а з 2008 року очолює асоціацію співробітників силових структур «Воїн». Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Терористичні дії на півдні України

З початку повномасштабного вторгнення рф підозрюваний брав участь в окупації територій України. У 2022 – 2023 роках був начальником так званого управління внутрішніх справ м. Мелітополя і Мелітопольського району окупаційної влади. Навесні 2023 року створив і донині очолює так звану диверсійно-розвідувальну (“козачу”) бригаду «Днєпр». Її учасники вчиняють терористичні дії на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини.

Пропагандистська діяльність

Одночасно підозрюваний веде пропагандистську діяльність, спрямовану проти основ національної безпеки України. У власному телеграм-каналі він закликає до поділу територій України та її «денацифікації».

А у січні – березні 2024 року зі своєю фейковою «казачьєй» бригадою проводив на окупованих частинах Запоріжжя та Херсонщини активну агітаційну діяльність. Зокрема, закликав людей голосувати за путіна.

За скоєння всіх цих злочинів передбачено до 10 років позбавлення волі.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top