skip to Main Content

Вінниця прощається із Михайлом Насадюком, який пішов до ЗСУ із перших днів вторгнення

Народився Михайло Насадюк 24 березня 1998 року у селі Капустяни (Гайсинський район). Після навчання у місцевій школі закінчив Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету, пройшов строкову армійську службу та два роки за контрактом у Львівській академії. Здобув фах інженера-електрика у ВНАУ. До повномасштабного вторгнення працював у Ладижині на підприємстві компанії МХП, інформують у Вінницькій міськраді.

Михайло вже 25 лютого 2022 року був у війську, в складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Був майстром саперної справи. Його бойові шляхи пролягали Миколаївською, Херсонською та Донецькою областями. Михайло був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою ГУР «Вогнепальна зброя».

Загинув оборонець поблизу міста Павлоград 15 серпня 2024 року внаслідок ракетного обстрілу. Йому навічно залишилось 26… Відомо, що є подання на удостоєння воїна ордену «За мужність» II та I ступеня (посмертно). Вдома на Михайла чекала дружина із 3-річним синочком та 7-місячною донечкою.

Побратими кажуть, що Михайло був досвідченим командиром, віртуозом своєї справи, талановитим інженером, рушієм колективу…», – розповідає дружина полеглого Героя Юлія. – А у сім’ї він був найкращим чоловіком та люблячим батьком. Його поважали рідні та друзі, надзвичайно цінували колеги. Узагалі не пам’ятаю, щоб він комусь відмовив.

Церемонія прощання із Михайлом Насадюком розпочнеться сьогодні о 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top