skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Ворог атакував навчальний заклад та лікарню в Полтаві

Ворог продовжує свою агресивну стратегію, обираючи в якості цілей мирні міста та об’єкти критичної інфраструктури. Цього разу удару зазнала Полтава — місто, що стало об’єктом варварських атак російських окупантів. Внаслідок влучання в один із навчальних закладів загинула 41 особа, а ще 180 отримали поранення. Рятувальні служби продовжують пошуки людей під завалами.

Удар по навчальному закладу та лікарні

За повідомленням Президента України Володимира Зеленського та пресслужби Міністерства оборони України, ворог застосував дві балістичні ракети. Одна з них влучила на територію навчального закладу, а друга — в сусідню лікарню. Частково зруйновано одну з будівель Інституту зв’язку, під уламками якої опинилися люди. Завдяки оперативній роботі рятувальників вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 були деблоковані з-під завалів.

У місцевих телеграм-каналах оголошено терміновий збір крові всіх груп. Полтавська станція переливання крові, що працює на базі обласної лікарні, закликала містян здавати кров.

Трагічні наслідки удару

Станом на цей момент відомо про 47 загиблих та понад 206 поранених. Медичні установи міста перевантажені постраждалими, деякі з яких перебувають у критичному стані. Вибухи спричинили масштабні руйнування. Зокрема, було пошкоджено фасади сусідніх будівель, а у багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління.

Евакуація під час обстрілу

Міністерство оборони України повідомило, що часовий проміжок між оголошенням повітряної тривоги і влучанням ракет був настільки коротким, що застав багатьох людей під час евакуації до бомбосховища. Це значно ускладнило порятунок і призвело до великої кількості жертв серед мирного населення.

Робота рятувальних служб триває

На місці трагедії працюють рятувальники та поліція. Продовжується поквартирний обхід у житлових будинках, розташованих поблизу місця влучання, щоб перевірити, чи немає постраждалих серед місцевих жителів. Вже зафіксовано майже сотню заяв про пошкоджене майно, і ця цифра продовжує зростати.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відзначив, що завдяки швидкій та скоординованій роботі рятувальних служб вдалося врятувати життя багатьом людям. Роботи з деблокування завалів продовжуються. І служби працюватимуть доти, доки не переконаються, що всіх постраждалих знайдено.

Завтра у Полтавській області оголошено триденну жалобу.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
karol
1 місяць тому

Сподіваюсь керівник освітніх закладів ЗСУ розжалуваний,направлений на передову?
Не прийняти заходів по евакуації ВНЗ МО у більш безпечну зону-це треба бути повним ,,оленем”,або зрадником!Сволота ще та!!!

Back To Top