skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Викрили зрадницю, яка здавала позиції ЗСУ на лінії фронту

Повідомили про підозру у державній зраді 35-річній громадянці України. За даними сторони обвинувачення, жителька м. Добропілля Донецької області, яке знаходиться неподалік лінії фронту, де активно ведуться бойові дії, здійснювала злочинну діяльність на користь рф. Про інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Восени 2023 року жінка добровільно увійшла до складу ворожої агентурно-інформаторської мережі, яка функціонує на території Донеччини з метою збору інформації розвідувального характеру та проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Встановлено, що спочатку у рідному місті, а згодом переїхавши на Житомирщину, підозрювана здобувала необхідні їй відомості, спілкуючись зі знайомими добропільцями.

Протягом листопада – грудня підозрювана через Telegram передала ідентифікованому слідством куратору зі спецслужби рф до десятка повідомлень з точними координатами підрозділів Сил оборони України у м. Добропіллі. Надалі ця інформація була використана ворогом для здійснення вогневого ураження «зданих» цілей.

На сьогодні зрадницю затримано. Їй повідомлено про підозру та судом щодо неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. За цей злочин перебачено покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top