skip to Main Content

Якою була реакція світу на обстріл “Охматдиту”

Вчорашній обстріл дитячої лікарні “Охматдит” в черговий раз довів, що в росіян стерте відчуття гуманності. Ця новина не залишила байдужим жодного українця та весь світ.
Іноземні лідери, українські знаменитості та навіть деякі росіяни висловили свої співчуття українцям.

Реакція українських знаменитостей

Блогерка, телеведуча та журналістка Маша Єфросиніна:

Жінка. Дитина. Кров. Так сьогодні почався новий день в Україні. Біль настільки величезний, що його неможливо вкласти в слова. А як вмістити біль і страх за свою дитину матері, яка прокинулася цього ранку в київському “Охматдиті?” – написала відома телеведуча.

Ольга Сумська:

Господи! Страшний ранок! Десятки ракет по містах у годину пік. Удар по найбільшій дитячій лікарні країни! На цю мить відомо про семеро загиблих та 25 постраждалих внаслідок атаки по Києву. Наші служби на місцях роблять усе, щоб врятувати з-під завалів і надати допомогу людям”, – повідомив легенда українського кіно.

Андрій Хливнюк

Музикант поділився болючими кадрами пораненої дитини у лікарні “Охматдит” та пообіцяв помститися вбивцям. Лідер “Бумбокс” нині знищує окупантів у ролі оператора БпЛА.

Співачка Джамала опублікувала кадри з наслідками ракетного обстрілу. Вона додала, що сама декілька тижнів тому перебувала в закладі зі старшим сином Еміром.

Я не розумію, якого ворога ці тварини шукали у дитячій лікарні «Охматдит». Але для них межа моралі вже давно стерта, тому тут не варто шукати якогось логічного пояснення. На це вже просто не вистачає сил. Просто хочеться ще раз нагадати всьому світу, що війна триває, – написала співачка.

Реакція світових лідерів

Світова спільнота засудила російський удар. Лідери Польщі, Великої Британії, Чехії, Естонії та Молдови, а також представники Латвії, Литви, США, Німеччини і Австрії засудили дії росіян та наголосили на необхідності збільшити підтримку України.

Польща

8 липня президент України Володимир Зеленський прибув до Польщі, де підписав безпекову угоду з прем’єр-міністром Дональдом Туском. Опісля цього на пресконференції глава держави попросив вшанувати хвилиною мовчання жертв сьогоднішньої російської атаки.

Дональд Туск наголосив, що удар по лікарні є жахливим з боку росіян. Водночас глава польського уряду підкреслив, що Україні потрібна підтримка всього цивілізованого світу у боротьбі.

Велика Британія

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підкреслив, що напад на дітей є найжахливішим вчинком. Очільник британського уряду підкреслив, що Лондон продовжуватиме підтримувати нашу державу.

Естонія

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас також засудила російську атаку та підкреслила, що кадри з Києва ще раз нагадують, що Україна повинна отримати ще більше підтримки.

Шокуючі кадри влучань російської ракети в лікарню “Охматдит” – найбільшу дитячу лікарню в Україні. Це нагадування про те, чому ми повинні підтримувати Україну і чому відверті російські військові злочинці повинні бути притягнуті до відповідальності,
– наголосила Каллас.

Реакція росіян

Як завжди окупанти почали виправдовувати свої вчинки. Однак, деякі ж все ж почали хизуватися обстрілом і вимагали ще раз поцілити по лікарні. В той час, коли там знаходилися служби порятунку, волонтери, прості цивільні люди, лікарі, та мами з дітьми.

Колишня українка, акторка серіалу “Школа” Ліза Василенко, яка зрадила Україну, зустрічається з російським репером “Morgenshtern”. Раптом дівчина згадала, звідки вона родом та оголосила збір для постраждалих дітей “Охматдиту”.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top