skip to Main Content

Ярослава Магучіх “майже не хвилювалася перед здобуттям олімпійського золота”

Українка Ярослава Магучіх продовжує творити історію! Чинна чемпіонка світу зі стрибків у висоту цьогоріч з першої спроби підкорила висоту 2.10 м, тим самим оновивши світовий рекорд, що тримався 37 років. Тепер до своїх здобутків Ярослава додала «золото» Олімпійських ігор. Тим часом інша українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко здобула бронзову нагороду.

Після завершення змагального дня, в інтерв’ю пресслужбі НОК України, Ярослава зазначила, що виборювати нагороди зараз надзвичайно важливо: у цей складний для країни час кожен має нагадувати світові про Україну, про нашу боротьбу за незалежність.

На запитання про подальшу мотивацію після світового рекоду та золотої медалі легкоатлетка відповіла, що немає меж для вдосконалення, і додала:

– Далі потрібно працювати і встановлювати нові рекорди. Багато хто казав, що неможливо побити світовий рекорд 2,09 м, але я це зробила! Рекорди встановлюють для того, щоб їх бити. Тому буду намагатися стрибати все вище і вище.

Спортсменка приїхала на цю Олімпіаду світовою лідеркою, фавориткою.

– Тож хвилювання було мінімальне, просто хотілося насолоджуватися змаганнями, — каже Ярослава. — Моя тренерка завжди вчила мене стрибати все з першої спроби. І сьогодні ця тактика принесла результат, адже це відіграло дуже важливу роль на шляху до золота».

– Я вже стала олімпійською чемпіонкою і хотілося стрибнути ще вище, — прокоментувала українка перенесення останньої спроби на 2.04 м.

Поцікавилися у Ярослави і її традицією — відпочивати у спальнику перед наступним стрибком. Про що думає спортсменка у ці моменти?

– Я завжди відпочиваю і відключаюся між спробами, — відповідає українка. — Можу подивитися на небо, можу подивитися паралельні змагання, якраз біля нас відбувалося метання молота. В цей час я намагаюся взагалі не думати та просто налаштувати себе на стрибки, щоб зробити все правильно.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top