skip to Main Content

За державну зраду отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Жителя Хмільницького району засуджено за державну зраду. Вироком Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурор у суді довів, що під час повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачений встановив контакт з представником т. зв. правозахисного центру Союзу російських громад Придністров’я при «Фонді підтримки і захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном». Він був створений у 2012 році указом президента рф з метою підтримки «російських співвітчизників», які проживають за межами росії, у тому числі через надання їм грошової допомоги.

У 2023 році чоловік зв’язався з придністровським «правозахисником». Зобов’язався перед ним збирати відомості про українські сили оборони й об’єкти критичної інфраструктури на території Вінницької області та передавати їх іноземній організації. У відповідь отримав запевнення про те, що організація надаватиме йому щомісячну грошову допомогу в розмірі 2285 російських рублів.

Упродовж кількох місяців фігурант надав «замовнику» інформацію про розташування об’єктів залізниці, енергетики, поліції та охорони здоров’я в своєму регіоні, за що на особисту банківську картку отримав близько 3,3 тис. грн. До слова, злочин проти основ національної безпеки обвинувачений вчинив, вже будучи засудженим за виправдовування збройної агресії рф.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top