skip to Main Content

За підозрюваного ексрозвідника Червінського внесли заставу

Роман Червінський – офіцер Сил спецоперацій і колишній співробітник Головного управління розвідки. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень під час спроби викрадення російського військового літака. За думкою обвинувачення, внаслідок його дій рф завдала ракетного удару по аеродрому “Канатове” у Кіровоградській області в липні 2022 року.

Нібито Червінський разом з іншими особами самовільно вирішили провести спецоперацію – заволодіти літаком повітряно-космічних сил ворога. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Натомість аеродром “Канатове” було обстріляно. Унаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та зазнали поранень 17 військовослужбовців. Також було повністю знищено 2 бойові винищувачі .

Тепер розвідника Романа Червінського відпустили під заставу в 9 млн грн. 27 народних депутатів та окремо 51 особа виявили бажання взяти його на поруки. Як виявилося, цим опікувався благодійний фонд лідера партії “Європейська солідарність”, нардепа Петра Порошенка.

Адвокат Костянтин Глоба  повідомив, що судовий розгляд тривав 7 годин.

Представник 4-х потерпілих заявив про вихід із справи. Також все більше починають лунати від потерпілих позиції, що вони не потерпілі. прокурор все більше нервує і виправдовує свої невдачі вигаданим “тиском зі сторони адвокатів”. Прокурору все складніше приховувати і заперечувати ключову роль СБУ у цій операції, – написав Глоба. 

Сам ексрозвідник заявляв про політичний тиск, а справу він вважає сфальсифікованою.

До речі, у грудні 2023 року Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби. Він нібито обіцяв вирішити питання щодо повернення підприємцю затриманої партії тютюнових виробів шляхом передачі коштів службовцям Державної фіскальної та Державної податкової служб України.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top