skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Загинув, коли прикривав вогнем побратимів

Народився Микола Гречун у селі Вендичани Могилів-Подільського району (Вінницька область), у багатодітній сім’ї. Довелось пережити втрату матері. Після школи Микола здобув професійну освіту у Вінницькому технікумі залізничного транспорту. Після служби в армії перебрався до міста над Бугом.

У Вінниці створив сім’ю, народилася донечка. Працював на різних підприємствах. А останнє десятиліття перед вторгненням робив у будівництві в Україні і за її межами, інформують у міськраді.

Микола Гречун добровольцем долучився до захисту України на початку вторгнення. Служив у лавах 24-го прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова, а після другого поранення та реабілітації – у 105-у прикордонному загоні імені князя Володимира Великого.

Воював на Чернігівщині, Сумщині та Донеччині. Був нагороджений нагрудним знаком «Золотий Хрест», медаллю «Захиснику Вітчизни» та медаллю «За мужність в охороні державного кордону України».

Загинув Микола Гречун 19 вересня в районі міста Новгород-Сіверський. Перебуваючи на бойовій позиції, до останнього прикривав вогнем своїх побратимів. Життя воїна обірвалося у 53 роки…

Як розповідає дружина полеглого Героя Світлана, Микола був дуже працьовитим. В оселі все зроблено його руками. Хист до майстрування та відчуття справедливості він перейняв від свого батька. Напередодні війни Микола повернувся з Чехії, де завершився черговий будівельний проєкт. Про те, щоб пересидіти лихоліття вдома, він не думав, каже Світлана.

Церемонія прощання із Миколою Гречуном розпочнеться сьогодні о 9:00 за адресою: пров. С. Тимошенка, 40. А о 10:00 поминальну панахиду відслужать у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Читайте також:

Пропонують присвоїти звання Героя єдиному бійцю, який вийшов з “Азовсталі”

Вінничани поспілкувалися з бійцями легендарної бригади на благодійному аукціоні

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top