skip to Main Content

Затримали подружжя з Вінниччини, яке прославляло учасників «сво»

Подружжю з Хмільницького району Вінниччини повідомили про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які її здійснювали. За даними сторони обвинувачення, громадянин України та його дружина (громадянка рф) вели сторінки у забороненій російській соцмережі «Одноклассники» під власними іменами. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну подружжя використовувало цю інтернет-платформу для публічного засудження української військово-політичної ситуації та підтримки російських наративів. Зокрема, підозрювані були підписані на російських авторів, дописи яких підтримували і поширювали на велику аудиторію.

Ще подружжя публікувало ліричні тексти про «велич росії», «родіну-мать» тощо, відеорядом до яких були пропагандистські зображення, як-то географічна карта рф з окупованим нею українським Кримом. А також – «величальні» вірші про живих учасників т. зв. сво і «скорботні» – про загиблих.

Протиправний зміст поширених повідомлень та публікацій підтверджено експертизами.
Наразі стосовно обох підозрюваних судом застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. За вчинення інкримінованого злочину передбачено позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без нього.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Л.Л.
1 місяць тому

відкривайте хоча би їхні обличчя, хай їх люди бачать, а то закони…

Back To Top