skip to Main Content

Звання Героя України посмертно пропонують присвоїти жмеринчанину Вадиму Черняхівському

28 лютого минулого року від артилерійського обстрілу російської армії в населеному пункті Красногорівка Донецької області загинув 21-річний Вадим Черняхівський. Він – випускник Жмеринської школи №6, один з кращих студентів магістратури Вінницького навчально-наукового інституту економіки Західноукраїнського національного університету, лейтенант 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

У свої 20 років він вже був призваний на службу, а в 21 рік одержав відзнаку Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного – медаль «Сталевий Хрест» (за високі показники у бойовій підготовці).

Вадим вивчав підприємницьку справу та економічні науки в університеті при військовій кафедрі, отримав диплом міжнародного зразка, мріяв відкрити власну справу, але через російську окупацію був змушений взяти у руки зброю для захисту рідної землі.

На сайті електронних петицій оприлюднено звернення до Президента України. Автор Валентина Карачова просить присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) Вадиму Олександровичу Черняхівському.

Вадим Черняхівський із позивним “Комбрат” зробив великий внесок в незалежність і свободу України. Посмертно отримав орден “За мужність” від Президента України Володимира Зеленського. Допоможіть присвоїти моєму племіннику почесне звання Героя України! – йдеться у зверненні.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top