skip to Main Content

42 мільйона українців віддають дані росіянам через гру Hamster Combat

З кожним днем в мережі набуває популярності гра Hamster Combat. Це безкоштовна гра в Telegram, де гравці керують віртуальними хом’яками. За різні дії гравці отримують віртуальні монети, які потім в майбутньому можна буде вивести в реальні гроші.

Чи дійсно це так? Давайте розбиратися

Через свою популярність гра  налічує понад 42 мільйона активних гравців по всьому світу. Протягом тижня проєкт у топі дискусій і займає 1 місце у списку найбільших телеграм-каналів з точки зору кількості учасників. Розробники обіцяють, що гроші можна буде вивести вже в кінці  червня через певні криптобіржі.

Однак користувачка соціальної мережі Х під ніком “Злата прага” помітила, що гра має російський домен. Вона написала, що в грі відсутня політика конфіденційності. А в реферальних посиланнях використовується слово “kent”, що співзвучне зі сленговим словом “кент”, яке використовують в росії.

“СічНьюз” перевірили через спеціальний сервіс, який перевіряє кому належить домен.

За результатами нашої перевірки виявилося, що це дійсно так.

Дослідження показало, що Hamster Kombat зареєстрований RU-CENTER Group — одним із найбільших реєстраторів доменних імен і хостинг-провайдерів, що входить у холдинг РБК. В іншій реєстрації про реєстранта чи адміністратора вказана російська столиця москва.

Схожість з Notcoin та ризики

Hamster Kombat здобув популярність в Україні через обіцянки легкого заробітку, а також завдяки поширенню інформації про неї в Instagram, Tik-Tok та Telegram. В мережі вже набирають обертів і меми про цю гру.

Пишуть, що Hamster Kombat копіює популярний застосунок Notcoin. Там так само треба заробляти монети через клацання, які потім можна обміняти на криптовалюту. Але російське походження гри може викликати безпекові проблеми для українців.

Соцмережами ширяться скарги користувачів на злами телеграм-каналів. За новою шахрайською схемою, до Telegram надходить повідомлення від одного з контактів користувача з проханням проголосувати за дівчину, яка нібито бере участь у конкурсі танців і є донькою чи онукою друзів.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
3.8 4 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Невідомий
1 місяць тому

Брешеш навіть 40 мільйонів нема

Back To Top