skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Офіцер бригади «Да Вінчі» розповів, за що любить контент руснявих воєнкорів

Офіцер першої окремої штурмової бригади «Да Вінчі» Віталій Мамець поділився цікавими деталями сучасної війни та складнощами, з якими стикаються українські військові на передовій. У своєму інтерв’ю він розповів про ситуацію на Вугледарському напрямку, де його підрозділ щодня веде боротьбу проти російських механізованих штурмів.

Ситуація на лінії зіткнення надзвичайно складна – відсутність укриттів, вигорілі ліси та безліч вирв перетворили цей район на кладовище для ворожої техніки.

Майже щодня ми відбиваємо механізовані штурми. У противника є величезні ресурси, які він застосовує. І, на жаль, моментами має успіх, – розповідає Віталій.

Особливості боротьби з ворогом

Однією з сильних сторін російських військових, за словами Мамця, є їхня чисельність. Противник має достатньо людей та ресурсів для проведення постійних атак.

Росіяни розуміють, що будуть шалені втрати. Але все одно можуть йти, штурмувати, заходити в ці посадки, намагатися проводити якісь дії, – пояснює військовий.

Бої з окупантами даються досить важко. Десятки суїцидальних атак за день.

Вони готові за день списати роту, штурмуючи одну посадку. Більшість не повертається зі штурму, гине. І для ворога це є припустимим, – розповів Віталій.

Тактичні особливості ворога

Ворог гарно облаштовує бронетехніку. Зашиваються РЕБами, обшиваються “сараями”, сітками, які теж знижують ефективність роботи наших ударних дронів.

За рахунок цього росіяни стають менш вразливими, і моментами можуть привести штурмову піхоту до наших позицій, – пояснив офіцер.

Однак росіяни також використовують неброньовану техніку для штурмів, що свідчить про їх знецінення життя особового складу.

Інформаційна перевага

Цікавим моментом є те, що українські військові активно стежать за контентом, який публікують ворожі «воєнкори». Вони часто ненавмисно розкривають важливі деталі. Такі як макети техніки або методи запуску дронів, що дозволяє українцям ефективніше протидіяти ворогу.

Росіяни показують, які в них є дрони, як вони їх запускають й багато іншого. Вони молодці в цьому плані. Нехай знімають такий контент. Ми його любимо, – додав офіцер.

Важливість взаємодії та співпраці

Віталій Мамець також наголосив на важливості взаєморозуміння між підрозділами, що працюють поруч. Військові мають знати, хто їхні сусіди, можливості та проблеми, щоб ефективніше діяти в умовах постійної нестачі ресурсів, включаючи боєприпаси, дрони та технічні засоби.

Труднощі на фронті

Військові скаржаться, що зараз не вистачає всього. Зокрема, бракує людей, засобів, боєприпасів та дронів.

– Їх ніколи не буває вдосталь. Потрібно все. Ми зараз збираємо на ремонт та обслуговування автомобілів, які використовуються для бойових задач, на дрони та обладнання для роботи екіпажів (антени, кабелі, старлінки тощо), – розповів військовий Віталій Мамець.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Читайте також

Чим загрожує ГРВІ та зі скількох років краще робити вакцинацію дітям

“Втрата Вугледара була неминуча”, – військово-політичний оглядач про Вугледар

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top