skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Як допомагають вінничанкам, які гостро потребують психологічної підтримки

Допомога психолога стала особливо актуальною для вінничанок під час війни, стверджують організатори підтримуючого курсу для жінок «Наше коло». Як доказ тому – кількість бажаючих потрапити на цикл тренінгів перевищила у кілька разів можливу кількість. Тому організатори планують з часом оголосити повторну реєстрацію. А також будуть обговорювати можливість проводити тренінги для чоловіків.

Я вважаю, що популярність груп психологічної підтримки зумовлена тим, що це можливість жінки в безпечному колі людей, з такими ж самими турботами, проблемами, отримати емоційну підтримку, супровід професійного психолога. І можливість поділитися думками, досвідом, – вважає психолог проєкту Руслана Швець.

Обмежень за віком для потенційних учасниць тренінгу нема. Тому психологічну підтримку в саме у цій групі отримають вінничанки від 19 до58 років.

– Наш відділ працює при «Вінсмарт» майже рік. Ми неодноразово проводили групи психологічної підтримки, але курс «Наше коло» для жінок – вперше, – розповіла психологиня центру «Вінсмарт» Інна Дідик. – Звісно, війна внесла свої корективи в соціальне становище, суспільне життя, тому особливо актуалізувалася професія психолога. Людина розуміє, що вона йде до нас, коли не може зрозуміти себе, свій емоційний стан. Коли шукає можливість організувати своє життя. Наша група закрита, що дає можливість поділитися глибинними речами, відпрацювати їх, а у психолога – викликати довіру до себе.

Курс складається із п’яти модулів: «Жінка-дочка», «Жінка-мати», «Жінка-дружина», «Жінка-мир», «Жінка-джерело». Пані Інна вважає, що кожен із модулів має свою цінність:

– Для жінки важливо відпрацювати внутрішні проблеми, травматичний досвід, невирішені питання. Все це виливається в негативні речі (тривога, співзалежні стосунки, агресивні напади, апатичні прояви). Тим більше, зараз війна підсилює все це. Важливо не виробити образ ідеальної мами, яка з усім справляється. Для мене особисто найцінніше – пропрацювати свої внутрішні турботи. Коли я розумію, чому я поводжусь так або по-іншому, тоді себе стабілізую, організую, і це зменшить напругу в сім’ї.

Нагадаємо, що тренінги проводяться безкоштовно у Вінниці, кожного другого вівторка, у креативному просторі «LEVEL 80».

Оксана НІКІТІНА, «СічНьюз»

Читайте також

Батальйон гарного настрою «Вінницькі» на чолі із Олександром Теренчуком надихає бійців

Психологиня розповіла, як впоратися з осінньою депресією

Як допомогти дитині подолати страх перед садочком

Поділитися
2 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top