skip to Main Content

Батальйон гарного настрою «Вінницькі» на чолі із Олександром Теренчуком надихає бійців

Телеактор і популярний шоумен Олександр Теренчук є керівником благодійного фонду «Батальйон гарного настрою «Вінницькі». Він з початку повномасштабного вторгнення надає як матеріальну, так і психологічну допомогу військовим.

Мета всіх таких фондів одна. В першу чергу прагнемо допомагати силам оборони України і виконати максимальну кількість тих заявок, які необхідні для наших військових, – розповів Олександр Теренчук для «СічНьюз».

Спершу благодійний фонд функціонував, як психологічна допомога для військових, які були в частинах.

Ми виступали безпосередньо там для них. Це були казарми, аеродроми, стадіони, просто вулиці, старі школи. Їздили і розуміли, що для бійців це важливо, про них не забувають, дають їм розвантаження тощо, – пояснює Олександр.


Згодом представники фонду почали їздити з концертами для цивільних. Там збиралися великі суми коштів, які потім передавали на ЗСУ.

З одного концерту ми отримували від 20 до 50 тисяч гривень. Перераховували ці кошти для військових. Згодом вирішили це узаконити. Тому що передавати просто в руки – це одне. А хотілося дійти до правильного рівня цього процесу. Тому ми створили благодійну організацію. І зараз  співпрацюємо з Національною гвардією, ЗСУ та безпосередньо з тими, хто просить забезпечити військових, – додає Олександр.

Після майбутньої Перемоги над ворогом благодійний  фонд продовжить свою діяльність.

Хочеться, щоб він вже швидше перейшов на інший напрямок. Якщо ми вже його створили, то він потім буде функціонувати на розвиток молодих артистів і дітей, які мають творчий потенціал, але не можуть собі дозволити займатися, купити інструменти. Конкретики ще немає, лише ідеї, – розповів актор.

Олександр не розділяє гумор і волонтерство. Він вважає, що це як ранкова кава або чай

Все ж таки існує психологія кожної людини. І мозок має отримувати порцію  позитиву. Я хочу, щоб кожен з українців його отримував. Тому я не розділяю гумор від благодійного напрямку. Він завжди в нас присутній. І, незважаючи на те, що ми виступали в Краматорську і в Константинівці. А це приблизно в 3,5 кілометрах від Бахмуту, – додав Олександр.

Батальйон гарного настрою «Вінницькі» робив цікаві номери для бійців, жартував з ними.

В очах військових ми бачили глибину війни, а у деяких й навіть порожнечу. Гумор трішечки зробив так, що ці очі заблищали. Для військових це було розумінням того, що благодійність і гумор добре «смакує» з будь-чим, – наголосив Олександр Теренчук.   

Яна ТИХОЛАЗ,”СічНьюз”

Поділитися
5 5 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег
8 місяців тому

Дуже цікава стаття!

Back To Top