skip to Main Content

Більшість вінничан знову може користуватися зв’язком Київстар

Київстар повністю відновив свою роботу. Мобільний оператор нарешті відновив роботу після масштабного збою унаслідок хакерської атаки. Користувачі відзначили, що з’явився доступ до мобільного Інтернету і можливість здійснювати дзвінки.

Нагадаємо, кілька днів тому російські хакери здійснили потужну атаку на найбільшого мобільного оператора. Напад вдарив по великому колу бізнесів, залежних від зв’язку мобільного оператора, державних установах і навіть конкурентах “Київстару”, які не були готові до значного зростання трафіку через перехід до них нових користувачів.

Президент компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону зазначив,що хакери зламали захист “Київстар” через обліковий запис одного зі співробітників.

Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це ведеться слідство, – зазначив президент компанії.

Офіційного повідомлення про те, що відновити мережу вдалось остаточно, у компанії ще не робили. Водночас абоненти у мережі повідомляють, що “Київстар” ожив.

“СічНьюз” провели опитування, щоб дізнатися, чи з’явився зв’язок у вінничан.

За результатами опитування 63% весь Інтернет та зв’язок повноцінно працює, у 10.3% не працює взагалі, 26,7% працює частково.

В мене Київстар працює частково. Я з нетерпінням чекаю повноцінного відновлення, щоб подзвонити своєму сину, який зараз на війні. Я не знаю, як він і мене це турбує. Проте навіть відсутність зв’язку не зможе зламати наш український дух, – розповіла для “СічНьюз” вінничанка Ірина.

Довідково

Всім абонентам рекомендується перезавантажити смартфон. Ввімкнути і вимкнути авіарежим  і тільки після цього перевіряти роботу Інтернету та зв’язку. Абоненти, які ще не мають доступу, отримають його найближчим часом.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top