skip to Main Content

Британська пенсіонерка з українськими коренями допомагає біженцям

Нікола Бойчук – волонтерка із Кардіффу (Уельс), громадянка Великої Британії. Нещодавно вона вийшла в етер українського телебачення. Там заспівала наживо українською. Розповіла про тата, який босоніж ходив до школи по 10 км до Коломиї і про хрещену, яку німці забрали до полону. Показувала вишиту сорочку.

Нікола Бойчук входить до творчої формації Singing Circle Cardiff («Співоче коло») разом із вінничанкою Ольгою Бакар, яка розповіла читачам «СічНьюз» про волонтерку.

Ведуча українського ТБ була здивована гарним знанням мови, адже Нікола народилася і все життя прожила в Великій Британії. Вона розповідала, як раптово пригадала українську два роки тому, аби допомогти українським біженцям. Два роки волонтерила. Адже відчувала, що потрібно допомогти новоприбулим вивчили мову та адаптуватися. Наразі Нікола приймає участь майже у всіх подіях та мітингах на допомогу Україні, – каже Ольга Бакар.  

За її словами, Нікола дуже добра, чуйна і весела. У свої 70 років вона просто сповнена енергії. Поза основною роботою (а вона флористка і сама вирощує квіти) співає в музичних об’єднаннях – від професійних до аматорських. Добре розмовляє українською, має збірку українських коломийок та дерев’яних сувенірів з Гуцульщини.

Нікола веде розмовний клуб. Також вона провела майстер-класи із плетіння віночків. Завдяки чому ми маємо гарні аксесуари для виступів, – додала Ольга Бакар.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top