skip to Main Content

Чемпіонат з брейкінгу під назвою “Ватра” запалив Вінницю

Брейкданс для всіх. У Вінниці пройшов відкритий чемпіонат з брейкінгу під назвою “Ватра”. Співорганізатором виступило обласне відділення НОК України. Змагання об’єднало танцюристів різного віку та рівня майстерності. Цей історичний для міста турнір став можливим завдяки створенню минулого року федерації брейкінгу Вінниччини. Очолив її відомий актор та гуморист Олександр Теренчук. Шоумен нагадав, що вуличний стиль танцю кілька років тому став олімпійським видом спорту. 

Це відкритий чемпіонат області за участі спортсменів із різних регіонів. Тут немає конкретної вікової категорії, головна умова – займатися брейкінгом шість місяців і більше. Серед учасників – молоде покоління і професіонали, які вже досить потужно виступають, – розповів для “СічНьюз” Олександр Теренчук.

Для чоловіка брейкданс не є новинкою. Син актора Тимур вже чотири роки займається брейком.

Спочатку я ходив на хіп-хоп, але потім побачив саму культуру брейкінгу і зрозумів, що хочу цим займатися. На змаганнях я завжди хвилююся, адже хочу показати достойний рівень і результат. Віра моїх друзів та родини допомагає мені в цьому, – розповів Тимур Теренчук.

Нагадаємо, у 2024 році брейкінг вперше дебютує як офіційний вид спорту на Олімпіаді. Вона відбудеться в Парижі (Франція) з 26 липня по 11 серпня.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top