skip to Main Content

Чим замінити косметичні бренди, які заробляють на війні

Попри щоденні обстріли та воєнні злочини окупантів, топові косметичні компанії досі намагаються “всидіти на двох стільцях”. Гуляючи по магазинах краси в будь-якому українському місті, можна знайти товари російського виробництва. Навіть більше – магазини з російським “корінням”!

Тетяна Володіна та мережа “Брокард: косметика з російським “корінням”

Люксовий магазин “Брокард” є чи не в кожному куточку України. Жінки та чоловіки полюбили цей магазин через те, що там можна придбати дорогу, якісну, брендову косметику.

Проте мало хто знає, що власницею мереж магазинів є росіянка Тетяна Володіна. Не дивлячись на те, що французький бізнесмен Філіп Бенасен викупив бізнес в жінки, продукцію в рф постачають надалі.

Можливо ви здивуєтесь, але новоспечений власник має давні бізнесові зв’язки із Володіною, що чітко вказує про фіктивну зміну власника, щоб обійти санкції.

Що саме цікаве, француз володіє компанією Inter Parfums, яка також поставляє продукцію в рф, а саме в мережі “Лэтуаль”, якою володіє та сама Тетяна Володіна. Філіп Бенасен продає її як в Україну, так і в росію.

Починаючи з 2014 року, Тетяна Володіна власниця мережі “Лэтуаль”, працює в окупованому Криму. На півострові діє вісім магазинів, сплачуються податки до бюджету окупантів. Громадські активісти вважають, що податки йдуть в російську казну на закупівлю озброєння, яке вбиває наших громадян.

Бренди, для яких “гроші не пахнуть”

Проте, існують й інші бренди для яких “гроші не пахнуть”. І перше місце посідає всесвітньо відома косметична мережа Mary Key.

Не дивлячись на те, що власником компанії є американський співзасновник Райан Роджерс, вона продовжують працювати на ринку рф. З початком повномасштабного вторгнення компанія не робила жодних заяв про війну в Україні. Вона продовжує сплачувати податки та постачати нову продукцію. А росіяни із задоволенням коментують нові товари.

До речі, на своїй офіційній сторінці в соцмережах бренд війну назвав “нелегким часом”.

Мережа Oriflame: між обіцянками та реальністю

На другій позиції ще одна мережева компанія – шведська Oriflame.

Бренд хотів надурити своїх шанувальників, частково вийшовши з ринку рф. Менеджмент компанії заявив, що бренд скорочує операції в росії, призупиняє інвестиції, маркетинг, навчання та інші заходи. Також Oriflame перестала продавати товари онлайн кінцевим споживачам в рф.

Однак насправді повністю з країни-агресорки шведська компанія так і не вийшла.

На своїй офіційній сторінці Oriflame пропонують купити подарунки”захисникам” на “23 февраля”.

L’Oreal і його ділові партнерства в російському косметичному світі.

Третю позицію займає чимало відомий бренд  L’Oreal.

“Дочками” цієї компанії є всім відомі б’юті-бренди L’Orеal Paris, Garnier, Maybelline New York, Lancome, Vichy та інші. Компанія начебто припинила продаж в рф продукції більшості своїх торгових марок, але залишила товари першої необхідності. Які саме – невідомо.

“Unilever: обіцянки вийти та реальна присутність”

Четверту позицію займає велика мережа доглядової косметики Unilever.

Компанія обіцяла вийти з ринку рф, проте досі знаходиться там. Unilever виготовляє такі відомі бренди, як: Dove, AXE, Alberto, Sun, Lipton, Vaseline та багато інших.

Позитив на українському ринку

Однак, не варто засмучуватися, адже на українському ринку є позитивні приклади.

Lamel – британський бренд косметики, який заснувала українка Наталія Яроменко. У жовтні минулого року, коли горів Кримський міст, у соцмережах компанія привітала підписників з “днем бавовни” та опублікувала підбірку мейків для святкування.

У рф на такий сміливий крок відреагували миттєво: найбільші російські магазини косметики вивели зі свого асортименту товари бренду, а саму компанію визнали спонсоркою тероризму. Хоча Lamel стверджує, що співпрацю вони припинили ще на початку повномасштабного вторгнення.

Також польська косметична компанія Eveline Cosmetics вже не працює на ринку рф та не постачає туди свою продукцію.

На жаль, переважна більшість великих косметичних компаній ніяк не відреагувала на війну в Україні та не зробила жодних заяв. Хоча знайти прямі докази їхньої діяльності в рф – складно. 

Чим замінити

Візажистка з Вінниці розповіла, чим можна замінити бренди, які не вийшли з ринку росії.

З перших днів війни я слідкувала за косметичними брендами, які вийшли або не вийшли з ринку рф. І відкрила для себе нові українські бренди, які використовую в роботі, – розповіла для “СічНьюз” вінницька візажистка Олена Акуленко.

Жінка радить купувати такі бренди:

  • 🇺🇦 Sane 🇺🇦
  • De Lav Cosmetics
  • 🇺🇦 ЯКА
  • 🇺🇦 Sue 🇺🇦
  • Hillary Cosmetics 🇺🇦
  • PeNa 🇺🇦
  • Marie Fresh Cosmetics 🇺🇦
  • Nature Med
  • 🇺🇦 Colour Intense
  • 🇺🇦 Irene Bukur

Жінка додала, що  ці бренди нічим не гірші за ті, які працюють на ринку росії.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top