skip to Main Content

«Читання додає кольорів у буденність» – відзначаємо День письменника

Третього березня – це не просто дата в календарі. Це день, коли ми вшановуємо тих, хто володіє чарами слова – письменників. Їхні твори збагачують наш світ, дарують знання, емоції, змушують задумуватися та мріяти.

Історія Всесвітнього дня письменника веде свій початок із 1986 року. Саме тоді, на 48-му конгресі Міжнародного ПЕН-клубу, було прийнято рішення про щорічне відзначення цієї дати.

Чому третього березня

Ця дата пов’язана з життям і творчістю одного з найвидатніших англійських драматургів – Вільяма Шекспіра. Він народився та помер третього березня.

Сьогодні День письменника відзначають у багатьох країнах світу. Це чудова можливість висловити вдячність тим, хто дарує нам книги.

Хто ж такі письменники та якими якостями вони володіють

Це не просто люди, які вміють складати красиві речення. Це творці, які володіють даром бачити світ по-особливому, ділитися своїми думками та почуттями з іншими.

Письменник – це, безперечно, талант, уява, ерудиція, працьовитість. А ще – любов до слова, до людей, до світу.

Яким чином ми можемо приєднатися до святкування?

  • Подарувати книгу близькій людині. Не лише чудовий подарунок, але й можливість поділитися своїми улюбленими творами.
  • Відвідати бібліотеку або книжковий магазин. Чудова можливість познайомитися з новими авторами та творами.
  • Прочитати книгу. Найкращий спосіб висловити свою повагу до письменників та їхньої праці.
  • Написати відгук про книгу. Допоможе іншим людям зробити свій вибір при читанні.
  • Взяти участь у літературному заході. Чудова можливість поспілкуватися з однодумцями, дізнатися більше про світ літератури.

Користь читання

З нещодавно прочитаного найбільше враження на мене справила книга Ілларіона Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма». Це один з тих творів, які дають можливість не лише пережити широкий спектр емоцій – від огиди до сентиментального зворушення. Але й бажання зробити ретроспективу свого життя і зрозуміти, чи точно я на «світлій» стороні, – розповіла для “СічНьюз” викладачка Олена Гриців.  

Також вона додала, що читання книг взагалі здатне змінювати нас через розширення горизонтів свідомості. Воно додає «глибини» і «кольорів» у нашу буденність.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
4.7 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top