skip to Main Content

Cьогодні святкуємо День Європи

Від 2023 року Україна приєдналася до святкування Дня Європи дев’ятого травня спільно з державами Європейського Союзу. Це свято було запроваджене, як символ миру та єдності на континенті.

Історія свята

Цей день запровадили ще у 1985-му році на саміті Європейської ради в Мілані, оскільки дев’ятого травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував створити нову форму організації держав у Європі у вигляді “наднаціональної спільноти”. Метою такої спільності, за словами французького урядовця, було створення механізму попередження воєн, щоб їх не лише “не можна було уявити, а й вони були неможливими”. 

Європейське майбутнє

Україна докладає чималих зусиль, щоб потрапити до Євросоюзу. Для нас святкування Дня Європи спільно з іншими країнами-членами Союзу є дуже важливою подією.

Цьогоріч, в День Європи 9 травня, у Києві вперше відбудеться EuroSummit громадських організацій, – повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

День Європи для України, як і для всього світу, є значущим. Адже сьогодні ми боремося проти ворога, який намагається повністю нас знищити.

Сьогодні, коли наша країна бореться проти жорстокого агресора, День Європи набуває нового виміру. Це день, коли ми чітко демонструємо свою приналежність до європейської цивілізації, свою рішучість захищати наші цінності та свободу.

“СічНьюз” підготував підбірку фото, які стали пам’яттю для кожного українця.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top