skip to Main Content

«Циганков завжди виділявся»: вінничанин допоміг вийти на Євро

26 березня 2024 року назавжди ввійде в історію українського футболу. Цього дня наша збірна здолала Ісландію в стиковому матчі та здобула путівку на чемпіонат Європи-2024. Це справжня перемога, вистраждана не лише футболістами, а й усім українським народом.

Вольова перемога

Через півгодини зустрічі ісландці розпечатали нулі на табло, коли Альберт Гудмундссон пробив з-за меж штрафного у сітку воріт Луніна. Перед відходом на перерву Роман Яремчук зрівняв рахунок, але після перегляду VAR арбітри зафіксували офсайд.

Підопічні Сергія Реброва відновили паритет у грі на 54-й хвилині після удару Циганкова. Віктор змістився в центр з флангу та низом пробив точно у дальній кут воріт. І на 84-й хвилині Михайло Мудрик забиває переможний гол й виборює титул “Лев матчу”.

Фінальний свисток арбітра зафіксував історичну перемогу: Україна – 2, Ісландія – 1. Наша збірна виходить на Євро-2024!

Лідер команди

Віктор Циганков у цьому матчі став справжнім лідером команди. Він не лише забив перший гол, але й протягом всієї гри був активним, невтомним та небезпечним для суперника.

Вінничанин Олександр Дусанюк, другий тренер Віктора Циганкова, розповів, якою була майбутня зірка на початку своєї юнацької кар’єри у місті над Бугом:

Я пам’ятаю Віктора постійно у формі і з м’ячем. Де б я його не бачив, він постійно тренувався. Я не пам’ятаю, щоб він пропускав заняття. Віктор дуже виділявся, був завжди на голову сильніше за інших гравців, – розповів тренер.

Також він додав, що  талант, працьовитість і відданість справі Циганкова є прикладом для молодих футболістів. Тренер вірить, що у хлопця попереду ще багато перемог та звершень.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top