skip to Main Content

Данія і Україна уклали безпекову угоду

Це сталося сьогодні, 22 січня. Данія уклала десятирічну безпекову угоду з Україною. Слідом за аналогічними угодами, підписаними нещодавно між Києвом і Берліном, Лондоном і Парижем. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Данії.

Угода передбачає, що майбутня військова і цивільна підтримка буде визначена в рамках двосторонньої політичної угоди на наступні 10 років і фінансуватиметься з Данського фонду для України, який наразі оцінюється в 69,1 мільярда крон (10 мільярдів доларів США), – йдеться в заяві МЗС Данії.

Також прем’єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен повідомила, що уряд погодив наступний пакет військової допомоги Україні на суму 1,7 мільярда крон (247,40 мільйона доларів). Туди мають увійти системи протиповітряної оборони, дрони та 15 тисяч артилерійських снарядів. І влітку цього року Данія передасть Україні перший бойовий літак F-16.

Данія вже надала військової допомоги на 4,5 млрд. євро у вигляді військової допомоги та близько 411 мільйонів євро у вигляді фінансування на цивільні потреби.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top