skip to Main Content

Експерт «СічНьюз» прокоментував заборону двигунів внутрішнього згоряння із 2035 року

За рішенням Європарламенту, що було прийнято з невеликою перевагою голосів, Європейський Союз готується до революційних змін у сфері автомобільного транспорту. Згідно із новим законодавством, з 2035 року в ЄС буде заборонено реєстрацію нових автомобілів, які працюють на бензині та дизелі, що є важливим кроком у боротьбі зі зміною клімату.

Якщо Україна прагне в ЄС, то як це рішення вплине на наших водіїв?  

Мені здається, що це не дуже хороша ідея. Люди на щось розраховують, коли купують автомобіль. Адже електромобілі не всім підходять, –  прокоментувала “СічНьюз” автоінструкторка Марина Гріщенко (Вінниця).

Ініціатива Європарламенту не містить заборони електромобілів чи інших альтернативних видів транспорту. Натомість вона створює стимул для розвитку та покращення технологій альтернативних джерел енергії, таких як електрика чи водень. І сприяє переходу до більш екологічних рішень. Також, проміжні цілі для скорочення викидів до 2030 року дають виробникам деякий простір для адаптації та пошуку оптимальних рішень.

Важливо також враховувати, що ця заборона стосується нових автомобілів, а не наявного автопарку. Тому власники традиційних автомобілів не будуть вимушені відмовлятися від них.

Загалом рішення Європарламенту є важливим кроком у розвитку сталої та екологічної транспортної системи. Однак воно також вимагатиме уважної інфраструктурної підготовки та підтримки для всіх, хто розглядає альтернативні види транспорту.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top