skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Фото не коштують вашого життя: трагедії на водоспаді в Яремче

Візитівкою Яремче є славнозвісний  водоспад «Пробій». Одна з найгарніших пам’яток в Україні. Міст, висота якого складає 20 метрів, завжди переповнений туристами. Сміливі мандрівники, навіть мають можливість за гроші з нього стрибнути. Можливо, ви думаєте, що це небезпечно.

Спеціально для «СічНьюз» директор та гід туристичної кампанії Владислав Бейда зазначив, що куди необачніше залізти на мокре каміння біля водоспаду, заради крутої фотки й загинути.

Фото не коштує вашого життя. Каміння дуже слизьке. Мало хто про це говорить, але щороку водоспад «Пробій» забирає декілька життів. Зазвичай це туристи, які приїжджають власним ходом, їх про це ніхто не попереджає, – каже Владислав Бейда.

12-річний хлопець впав у водоспад

8 жовтня 2023 року у Карпатах рятувальники разом з місцевими жителями врятували хлопчика, який упав у водоспад. Про це повідомило Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області.

На щастя, з хлопчиком усе гаразд. Але це більше виняток, чим правило.

Загинув намагаючись зробити ефектне селфі

У 2015 році 20-річни Олександр впав у воду. Тіло загиблого знайшли лише через добу.

Водоспад забрав життя 14-річної школярки

У 2013 році дівчинка, яка приїхала з класом на екскурсію. Теж хотіла гарну світлину. Але замість фото отримала смерть.За 5 годин тіло Лізи знайшли за півсотні метрів униз за течією. Вчительку Лізи, що привезла тоді в Яремче шкільну екскурсію, засудили за недогляд. За смерть підопічної вона відповіла трьома роками обмеження волі.

Ми навели вам лише декілька прикладів. Нажаль, летальні випадки, пов’язані з водоспадом, трапляються регулярно. Дбайте про свою безпеку! Під час подорожей пам’ятайте, що ваше життя – це найцінніше, що ви маєте. 

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top