skip to Main Content

“Характер собаки залежить не від породи, а насамперед від господарів”

Неможливо заперечувати той факт, що собака – друг людини. У цій статті ви дізнаєтеся про тонкощі догляду та вартість утримання цих милих створінь. Досвідом  ділиться молода дизайнерка із Києва Відана Гриценко, у якої з дитинства удома проживає кокер-спаніель.  

Особливості утримання

На роботі і так складно. А мені ще доводиться кожен раз, прийшовши після зміни, бавитися з Хамером. Він мене цілий день не бачив, хоче гратися, – розповідає Відана.

Пес хворіє епілепсією. Йому потрібен особливий догляд і заплановані на це заздалегідь кошти. Хтозна, що може статися у майбутньому.  

Ми його миємо один раз на тиждень-два. Через хворобу вуха Хамера потрібно додатково чистити. Особливо складно через хутро, що не дає йому нормально бачити. Тому ми або стрижемо, або зачіски робимо, – інформує Відана Гриценко.

Як вона нагадала, кожен собака – індивідуальний.  Тому потрібно враховувати і те, що вони не завжди можуть бути ідеальними, навіть за відсутності вад. Характер домашньої тварини не залежить від породи, а насамперед від господарів.

Серед людей склався стереотип, що обов’язково всі ротвейлери або ж бульдоги – кровожерливі вбивці. Хоча це всього лише міф, якому часто вірять люди. Ротвейлер може бути агресивним тільки у тому випадку, коли до нього у його дитинстві ставилися агресивно та не виховували належним чином. Тому потрібно обдумувати своє рішення разів сто, щоб потім не зруйнувати чиєсь невинне собаче життя, – продовжує Відана Гриценко.

Середні витрати на утримання

Перейдемо до витрат на догляд за собакою. Ми навідалися до декількох зоомагазинів та точок, які спеціалізуються на товарах для тварин. І вирахували середню ціну на найнеобхідніші товари.

Звісно ж, потрібно усвідомлювати що товари для тварин не є  універсальними, і потреби собаки індивідуальні. Тому ми враховували товари тільки порід середнього розміру. 

Розпочинаючи з корму, на цей рік його ціна становить 430 гривень. Поводок зі шлейкою тепер коштує 325 грн – порівнюючи з минулим роком, коли ціна становила близько 270 грн. Вартістю шампуню на 300 мл становить 145 гривень.

Вікторія КАМІНСЬКА, “СічНьюз”

Поділитися
4 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top