skip to Main Content

ІГІЛ буде мститися росії за катування своїх терористів

Чоловіків, які вчинили терор у торговому центрі Підмосков’я, затримали. Ними виявилися вихідці із Таджикистану. Російський телеграм-канал опублікував фото і прізвища терористів.

За повідомленнями, нібито у Брянській області, неподалік від кордону з білоруссю та Україною, затримали автомобіль із ймовірними нападниками. В авто було шість осіб, але чотирьом вдалося утекти.

На такі дані відреагували у МЗС Таджикистану. Там назвали це фейком і заявили, що не отримували від Москви офіційної інформації.

Наголошуємо, що таджицька сторона не отримувала від офіційної влади росії підтвердження повідомлень про причетність громадян Таджикистану. У зв’язку з цим просимо спиратися на офіційну інформацію, що поширюється державними органами росії, – йдеться у повідомленні.

Суд обвинувачених

Увечері 24 березня у Басманному суді міста москви відбулося обрання запобіжного заходу для чотирьох обвинувачених. На терористах були помітні сліди побоїв, каліцтва та катувань. Раніше мережею ширилося відео, як одному із винуватців відрізають вухо.

Далерджон Мірзоєв, якого пропагандистка Маргарита Сімоньян раніше назвала ватажком банди, судячи з його зовнішності, після затримання пережив жорстокі тортури. На шиї у нього були шматки пластикового пакета, яким йому закривали обличчя.

Обвинуваченим надали перекладачів, оскільки вони не розмовляють російською мовою. Як і решта затриманих, все громадяни Таджикистану. 

Ще до одного затриманого було застосоване катування електричним стільцем. До зали суду його супроводжували лікарі.

Четвертого затриманого завезли на інвалідному кріслі. До цього він лежав в реанімації, де його допитували. Він був у медичному халаті на голе тіло. З-під нього видно, ймовірно, сечоприймач. Йому вибили око з очниці. Хлопцю 19 років.

ІГІЛ заявив, що буде мститися росії за нелюдські та жорстокі катування своїх громадян!

Запобіжний захід

Усім обвинуваченим суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 травня.  За російськими законами, їм загрожує довічне позбавлення волі. Засідання суду відбувалося у закритому режимі.

P.S. Щойно стало відомо, що в рф через загрозу замінування евакуювали одразу два ТЦ. Один в москві, інший у волгограді.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top