skip to Main Content

Кримський міст можуть знищити у день інавгурації путіна

Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман вважає, що удар по Кримському мосту в день інавгурації російського диктатора Володимира путіна (7 травня) міг би мати значний політичний та військовий вплив. Таку думку він висловив в ефірі “Еспресо”.

Приховають, щоб не псувати “святкування”

Ви знаєте, росіяни люблять якісь дії підлаштовувати під певні дати, це їм притаманно. Це не зовсім правильно з військового погляду. Але інколи війна – це продовження політики іншими засобами. Й вона має в тому числі обов’язково й політичну складову. Якщо 7 травня, як раз на інавгурацію, вдарити по Керченському мосту, я думаю, що ефект буде дуже-дуже серйозний, – наголосив Гетьман.

Водночас експерт припускає, що пропаганда рф може приховати інформацію про удар по Кримському мосту та оприлюднити її лише після 10-11 травня, щоб не псувати “святкування сакральної дати 9 травня”.

На запитання, як та чим можна знищити Кримський міст, Гетьман відповів що є три варіанти: повітряна, морська і диверсійна атаки.

Швидше за все буде використана комбінована атака, бо їй буде найважче росіянами запобігти. Впевнений, що це будуть якісь диверсійні дії, звісно ракети, які ми маємо. Зруйнувати полотно на мосту можна ракетами, а опору треба все ж таки руйнувати вибухівкою з води, – сказав він.

Прогнози іноземних ЗМІ

У квітні 2024 року британський The Guardian писав, що Україна знищить Кримський міст до кінця року. ЗМІ у своєму прогнозі послалося на високопоставлених чиновників ГУР МО. Так, стверджувалося, що українська розвідка планує реалізувати третю “фінальну” атаку по Кримському мосту, і що його знищення “неминуче”. “Ми зробимо це в першій половині 2024 року”, – сказало джерело з ГУР.

У матеріалі The Sun йдеться, що українські військові знищать улюблений міст володимира путіна до середини липня. Тобто, Україна має приблизно 100 днів, щоб здійснити вирішальну атаку на Кримський міст. Зокрема зазначається, що споруду, яку оцінюють у кілька мільярдів доларів, буде зруйновано залпом ракет Storm Shadow, морськими безпілотниками та за допомогою західних винищувачів F-16.

Оцінки українських експертів

На думку військового експерта Олександра Коваленка, для ефективного знищення російських систем протиповітряної оборони С-400 та С-300, розташованих у Криму, необхідно мінімум 30 ракет ATACMS. А після цього можна буде перейти до знищення Кримського мосту.

Раніше постійний представник України в ООН Сергій Кислиця опублікував публікацію в мережі X, натякаючи, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму незабаром припинить своє існування.
Керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що на ворогів очікують нові сюрпризи в Криму. І він не рекомендує цивільному населенню користуватись так званим Кримським мостом.

Речник Військо-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що одного дня Кримський міст буде зруйновано. Питання лише в тому, який буде ступінь пошкодження.

Пригрозила Заходу «нищівним ударом відплати»

Представниця МЗС росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв’язку з можливим ударом по Кримському мосту, її заяву оприлюднив пропагандистський портал “Известия”. За версією пропагандистів, Україна нібито готує нову атаку на Кримський міст «за абсолютної прямої та безсоромної підтримки колективного Заходу».

Я хотіла би знову попередити Вашингтон, Лондон, Брюссель, що будь -які агресивні дії проти Криму не тільки приречені на невдачу, але й отримують удар від помсти, – цитували російські ЗМІ Захарову.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top