skip to Main Content

Київський професор назвав чоловіків середнього віку марною частиною суспільства

На своїй сторінці у Facebook Мирослав Борисенко опублікував пост,  в якому зазначив, що чоловіки 70-80-х років народження є “безполєзною” частиною суспільства. Чоловік є доктором історичних наук, професором кафедри етнології та краєзнавства історичного факультету Київського національного університету Т.Шевченка.

Позитивні наслідки?

… мова йде про безполєзну, в принципі, частину суспільства — чоловіків середнього віку. Ті, хто виживуть на війні, будуть помирати швидше через поранення, контузії, болячки та алкоголізм. Ті, хто відсиділися в тилу, ховаючись від ТЦК, будуть помирати від стресу. Через 15-20 років зустріти десь у парку на лавочці дідуся з газетою буде майже неможливо, – написав професор.

Також він зазначив, що  будуть і позитивні наслідки — різко зменшаться соціальні витрати, скоротяться витрати пенсійного фонду, впадуть ціни на нерухомість. Тому, мовляв, не дуже й шкода цих людей.

«Штурмовики в 45 – це смішно»

В коментарях суспільство розділилося на два табори. Є й ті, хто підтримують та засуджують чоловіка за такі вислови. Серед іншого, Мирослава Борисенка звинувачують в маскулінності (набір характерних рис, ознак, способів поведінки та ролей, що широко визнаються притаманними чоловічому гендеру у межах певного суспільства у визначений історичний період).

Дуже гарно Ви написали! – пише користувачка Яна Керечанин.
Все вірно, друже, вік солдат в загарбницькій війні в Афгані був 18-20. І норм. Штурмовики в 45 – це смішно. І не бачу більшої цінності в 18-річного над 45-річним. Призив має бути з 18 років, згідно із законодавством, – пише Олег Добко.

«Ви викликали огиду»

Однак гнівних коментарів значно більше.

Це якийсь сарказм чи серйозна думка автора?, – цікавиться Олександр Піддубний.
Людина наче професор. Мабуть, розумна. Але розуму не побачив, зверхність, зарозумілість, відсутність розуму. Ви маєте в ноги кланятись даному поколінню, що стримує темряву зі сходу, бо звідти йде суцільне зло. І за те що, ситуація склалась так, що професорів не мобілізують, що маєте де викладати. Все що у вас є, створене отим охаяним вами поколінням і захищається ним також. Огиду лише викликали, – пише Вадим Яновський.

Наше опитування

“СічНьюз” провели опитування серед вінничан, щоб дізнатися чи згодні вони із думкою Мирослава Борисенка. Серед тих, хто взяли участь в опитуванні, 92% не згодні із ним і лише 8% підтримують професора.

Сьогодні Мирослав Борисенко вже видалив свій пост.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top