skip to Main Content

Легендарний «спартаківський» плавець Ігор Червинський виграв чемпіонат України

Спартаківці вдало виступили на зимовому чемпіонаті України з плавання серед юніорів та юнаків, який пройшов цими вихідними. Вихованці СДЮСШОР з плавання “Спартак” (Харків) привезли з собою з Броварів 10 медалей. А Ілля Зозуля виконав норматив майстра спорту України.

Також відзначився випускник цієї школи, легенда українського плавання Ігор Червинський. У Броварах він переміг у марафонському плаванні на дистанції 5000 метрів!

Ігор Червинський народився 16 грудня 1981 року у м. Харків. Переможець та багаторазовий призер чемпіонатів Європи з плавання, призер чемпіонатів світу, учасник чотирьох Олімпійських ігор. Екс-рекордсмен Європи серед юніорів. Заслужений майстер спорту України.

Ігор Червинський загалом встановив шість рекордів України на дистанціях 800 і 1500 метрів вільним стилем та в естафетному плаванні у 25-ти та 50-ти метрових басейнах.

Блискуча кар’єра

Першими тренерами хлопця був Ісмаїл Садиков. Ігор закінчив Харківське державне вище училище фізичної культури № 1 та юридичну академію імені Ярослава Мудрого.

Окрім плавання вільним стилем на 1500 та 800 метрів, де він досяг найбільших успіхів у кар’єрі, Червинський бере участь у марафонських запливах на відкритій воді. Втім, визначних результатів на міжнародній арені у цій дисципліні йому здобути не вдалось, хоча він неодноразово ставав переможцем чемпіонатів України.

Пік кар’єри Ігоря Червинського припав на кінець 90-х — початок 2000-х років, коли він вважався одним з фаворитів чи не на кожній світовій та континентальній першості. Ігор неодноразово підіймався на верхню сходинку п’єдесталу пошани на різноманітних юніорських змаганнях, встановивши навіть рекорд Європи серед спортсменів свого віку.

На дорослих чемпіонатах Європи з водних видів спорту та Всесвітніх Універсіадах українському плавцю вдалося зібрати медалі усіх ґатунків, він вигравав «золото» континентальної першості на короткій воді, ставав срібним призером чемпіонатів світу.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top