skip to Main Content

«Мій вибір вважали безглуздим» – в чому складність переходу на українську

Для переходу на українську мову одеситка Марія Дорофеєва ходила на мовні курси.

Але головною проблемою було суспільство, – розповіла «СічНьюз» Марія, яка стала розмовляти українською після повномасштабного вторгнення.

Вона каже, що «розплющила очі» тільки на початку війни.

Кожен день я ставила собі запитання: «Чому ми досі розмовляємо мовою тих, хто нас вбиває? – наголошує Марія. –  Це ж нелогічно. В першу чергу люди повинні мати повагу до себе.

За словами дівчини, вона звикла до української мови всього за місяць. Причому перебуваючи в місті, де всі розмовляють «адеськім язиком» .

Мій вибір вважали безглуздим. Всі пояснювали це тим, що вже до всього звикли. І немає сенсу змінювати щось у своєму житті. Але я вважаю інакше, – доповідає Марія Дорофеєва. – В мені була ця жага до змін завжди.

За словами Марії, для того, щоб вивчати будь-яку мову, перш за все потрібно мати бажання та мету. А ось інтенсивність та методи опанування знаходяться на другому плані.

Більш за все я люблю читати. Тому, переважно, я вивчала мову за книжками, – розповідає дівчина.

Порада «СічНьюз»

Знайдіть те заняття, яке вам більше всього подобається. І тоді підлаштовуйте це під вивчення мови – так у вас гарантовано щось вийде. Репетитори не є чарівниками, і за 1000 гривень на місяць не змусять вас дійти до своєї мети. Все залежить саме від вас.

Вікторія КАМІНСЬКА, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top