skip to Main Content

“Місцеві втомилися від нас” – українка з Польщі  

Протест на польському кордоні триває. Поляки вже кілька місяців блокують кордон і не дають українським вантажівкам проїхати на територію Польщі. Однак “брати” стали більш радикальнішими та планують заблокувати українцям усі шляхи до їхньої країни. Так, вчора вони зупинили пасажирський автобус з України і влаштували скандал.

Ми вас тут не хочемо, курва, – вигукують поляки. Інцидент трапився на переході Раві-Руській. Очевидці стверджують, що одного із пасажирів запакували в наручники та кудись відвезли. Хоча чоловік стверджував, що він не є громадян України і має паспорт Ізраїлю.

Вихваляння путінської агресії

Також один із польських фермерів приїхав блокувати кордон на тракторі з прапором СРСР та  плакатом “путін розбереться і з Україною,  і з Брюсселем, і з нашою владою”. Однак поліція вже затримала польського орка. Йому висунуто два звинувачення: за розпалювання і вихваляння путінської агресивної війни і пропаганду тоталітаризму.

Реакція Дуди на протест

Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на протести, сказавши, що влада не має до цього жодного відношення, це рішення було прийнято фермерами.

Поляки мають право на протест, і якщо він законний, то влада буде його захищати,- зазначає Анджей Дуда.

Ще він додав, що вони намагаються вирішити цю проблему.

До речі, протестувальники поставили ультиматум уряду і пообіцяли знести владу, якщо кожен українець в Польщі не буде депортований.

Українка про відношення поляків

Анастасія Ковальчук разом зі своєю тіткою виїхала до Польщі з перших днів повномасштабної війни. Дівчина зазначає, що за ці два роки відношення поляків кардинально змінилося.

Коли я приїхала до Польщі, відношення до мене було більш толерантним та терпимим. Зараз ставлення до нас нейтральне. Якщо брати категорію людей похилого віку, то наявне дуже упереджене ставлення. На роботі  помітне хороше відношення до поляків та негативне до українців, – розповіла для “СічНьюз” переселенка з України Анастасія Ковальчук.

Також дівчина додає, що поляки звикли до великої кількості українців. Однак, великий % наших громадян поводять себе дуже негарно. З одного боку, ми повинні розуміти, що ми знаходимося в іншій країні, серед іншого менталітету, традицій та звичаїв. І ми маємо їх поважати. А з іншого, поляки не до кінця усвідомлюють всю критичність ситуації, що в нас жахлива і кровопролитна війна. Вони втомилися від нас та наших проблем.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
4.8 4 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top