skip to Main Content

Цікаві місця, які варто відвідати на Закарпатті – огляд «СічНьюз»

Закарпаття – це чудовий край, який пропонує безліч цікавих місць для відвідування. Тут кожен знайде для себе щось цікаве. Мальовничий регіон з багатою історією та культурою, пропонує безліч цікавих місць для відвідування.

Озеро Синевир

Озеро Синевир визнане одним із семи чудес України. Це надзвичайно надихаюче, романтичне місце, яке вражає своєю красою. Місце, в якому люди наповнюються життєвою енергією та природною слою. Озеро розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря. Його середня глибина становить вісім-десять метрів, максимальна 22-24 метра.

Навколо назви “Синевир” ходить багато легенд, які не дають спокою історикам та дослідникам вже багато років. Багато хто вважає, що озеро назване на честь закоханих Синь та Вира, яких спіткала гірка доля.

Синь була неймовірною красунею, графською дочкою. Про її красу знали всі. Вона була струнка, обличчя біле, а очі сині, як небо. Синь віддала своє серце простому пастуху Виру. Знаючи, що батько буде проти їхніх стосунків, вони зустрічалися потайки. Однак граф дізнався про роман, розлютився і наказав вбити Вира. На хлопця скинули величезний камінь, який став його могилою. Синь побачила це, обійняла могилу та плакала так довго, що незабаром на тому місці утворилося велике кришталеве озеро, яке поглинуло дівчину. І тому верховинці назвали озеро на честь двох закоханих сердець, які змогли бути разом лише у смерті.

Зараз вхід до озера коштує 60 гривень для дорослого, для дітей та студентів – 30 гривень.

Реабілітаційний центр  бурого ведмедя.

Центр бурого ведмедя розпочав свою роботу в 2011 році. Він був відкритий для того, щоб реабілітувати ведмедів, які зазнали жорстокого поводження чи утримувалися у не належних умовах. Вольєр центру розкинувся на 12 гектарах лісу. Там є басейни та берлоги, а територію огороджено електромережею.

Зазвичай реабілітацію проходять ведмеді, яких забрали з цирків, розважальних баз, конфіскували у контрабандистів. З тваринами працюють ветеринари, їм проводять щеплення та всі необхідні санітарні процедури.

Кожен ведмідь чи ведмедиця мають власну дієту. Для них розроблений індивідуальний раціон, який дає всі необхідні вітаміни та мікроелементи.

Для відвідувачів є стенди, на яких написана інформація про кожну тварину (як з ними поводитися та раціон одного ведмедя).

Екопарк “Долина Вовків”

В Карпатах найменша кількість вовків, всього 300 особин. Однак “Долина вовків” дає можливість познайомитися із хижаками в безпечних умовах та поспостерігати за їхньою поведінкою.

Біля входу в парк пан Юрій облаштував рибне господарство. Через село протікає гірська річка Теребля, вода в якій завжди холодна. До такої температури води добре пристосовується райдужна форель, її і розводить власник рибного господарства.

Зовсім недавно екопарк «Долина вовків» гостинно зустрів ще одну мешканку – карпатську рись. Окрім тварин, що знаходяться на межі вимирання, сюди також беруть тих, що потребують реабілітації.

Місцеві жителі, знайшовши в лісі ослаблених тварин, приносять їх сюди. Тут вони відновлюються, їх відгодовують та випускають назад у дику природу.

Наразі в парку є кілька видів вовків, рись, верблюд Жора, олені та муфлони. Також раніше в “Долині вовків” були тигри та леви, однак їх вже відправили до Африки

Ціна вхідного квитка до «Долини Вовків» становить 80 гривень для дорослого. Для дітей з шести до 12 років ціна 50 грн, а для дітей дошкільного віку та людей з інвалідністю вхід безкоштовний.

Також відвідувачі можуть придбати ласощі для тварин за 30 гривень.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 5 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top