skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

На Сумщині триває евакуація з прикордонних населених пунктів

Прикордонна Сумщина щодня потерпає від обстрілів з боку росії. Останнім часом обстріли стали активнішими, кількість ударів збільшилась та продовжує рости з кожним днем. В зв’язку з цим влада України вирішила евакуювати людей з небезпечної території. Вже шостий день триває евакуація з прикордонних населених пунктів.

В епіцентрі наймасовіших обстрілів опинилася Великописарівська громада. Звідти та ще з двох громад Шосткинського району вдалося вивезти всіх дітей.

Ворог продовжує завдавати ударів. Росія наносить ракетні, авіаційні, артилерійські та мінометні удари, за минулу добу зафіксовано майже 500 вибухів.

На жаль, порівняно із минулим тижнем, кількість обстрілів значно зросла – збільшилась кількість застосування тактичної авіації, систем залпового вогню. Найбільше страждає від обстрілів Велика Писарівка, – зазначив Володимир Артюх.

Під ворожим вогнем – 46 населених пунктів у 16 територіальних громадах. Зокрема, селище Велика Писарівка обстріляли авіабомбами. Нанесені ракетні удари по містах Суми, Конотоп, Охтирка.

Також він закликав людей не піддаватися панічним настроям, не розповсюджувати російське ІПСО про те, що Суми залишилися без захисту.

Ми робимо все для безпеки людей і не залишаємо їх один на один зі своїми проблемами. Нам допомагає держава, закордонні партнери. Збройні сили готові до відсічі і дбають про безпеку громадян. Сумщина була і є північним форпостом України, – додає Володимир Артюх.

Проведенням евакуаційних заходів займаються органи управління цивільного захисту, керівники домоуправлінь і житлово-експлуатаційних органів, а також міські й районні евакуаційні комісії.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
3.7 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top