skip to Main Content

“М’ясник” чи рішучий командувач – хто такий Сирський

У своєму вечірньому зверненні Президент Володимир Зеленський оголосив про призначення нового головнокомандувача ЗСУ. Наступником Валерія Залужного став Олександр Сирський.

Президент назвав Сирського “найбільш досвідченим українським командувачем”.

Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції, – говорить Володимир Зеленський.

Кадрові зміни викликали неоднозначну реакцію в суспільстві. Одні вважають Сирського рішучим та вправним офіцером, інші критикують за невдалі операції в минулому та російське коріння.

Серед певної кількості військових ЗСУ його називають «Генерал 200» або «Мʼясник», підкріплюючи свої слова невдалими операціями в Бахмуті та Дебальцевому у 2015 році. Також багатьох турбує, що Сирський має російське коріння, його родичі досі знаходяться на території країни-агресора. Він народився 26 липня 1965 року в селі Новинки Кіржацького району Владимирської області тодішньої РРФСР. Однак вже у 15-річному віці він переїхав в Україну, де живе нині.

Ще за радянських часів Сирський закінчив Московське вище загальновійськове командне училище. У 1986 році він починав військову кар’єру командиром мотострілецького взводу в ще радянській армії.  Після розпаду СРСР Сирський залишився в Україні та продовжує службу в українській армії.

Західні партнери не проти змін в українській армії, а навіть навпаки, підтримують таке рішення Президента. Вони вважають Олександра Сирського офіцером, який приділяє достатню увагу моральному духу військових. Новоспечений головнокомандувач регулярно відвідує бойові позиції й радиться з командирами.

Для мене зміна Залужного стала справжнім потрясінням. Я не є політиком, і засуджувати вибір влади не можу. Хочеться вірити, що він позитивно вплине на українську армію. І війна припиниться! – розповіла для “СічНьюз” вінничанка Надія Сіряк.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
4.7 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top